Google Ads mainonta – 5 helppoa askelta

Hyvin rakennettuna ja optimoituna Google-mainonta voi olla yritykselle tuottava investointi ja tuoda paljon uusia asiakkaita. Mitä sinun tulisi tietää, kun aloitat tekemään Google-mainontaa?

Googlen mukaan Google Ads -mainonta tuottaa keskimäärin 8€ jokaista mainontaan sijoitettua euroa vastaan. Mahdollisuus hyötyä Google-mainonnasta on huima, mutta tuottavan kampanjan rakentaminen vaatii aiheeseen perehtymistä.

PPC-mainonta – “Pay per Click”

Google Ads mainonta, Google Display-mainonta ja hakukonemainonta ovat kaikki PPC-mainonnan muotoja. Mainostaja maksaa “Pay per click” eli klikkausten perusteella esimerkiksi Googlessa. Tähän käytetään Google Ads-palvelua (entinen Google Adwords).

Mainosten hinta määräytyy klikkausten perusteella, joita mainokset saavat. Maksat siis ainoastaan silloin, kun kampanjasi tai tuotteesi tavoittaa sinulle hyödyllisen kohdeyleisön.

Mainoksen klikkihinta – CPC

CPC:llä tarkoitetaan yhden klikkauksen hintaa kampanjassasi. CPC eli “Cost per Click” voi vaihdella todella paljon riippuen siitä, millaisia tuotteita tai palveluita olet myymässä. Mitä kovempaa kilpailu mainostilasta on, sitä enemmän joudut syytämään rahaa PPC-kampanjaasi.

Halvimmillaan yhden klikkauksen hinta voi olla pari senttiä ja kalleimmillaan jopa 50€ per klikkaus. Tyypillisesti n. 2% ihmisistä tai tahoista, jotka ovat ajautuneet sivuillesi päätyvät myös ostamaan myymiäsi tuotteita tai palveluita, joten tehokkaan PPC-mainonnan kannalta tarkka suunnittelu ja budjetointi on elintärkeää.

On myös monia keinoja, joilla voit saada tämän 2% luvun nousemaan huomattavasti, jos otat modernit työkalut käyttöösi.

Onneksi nykyään on olemassa tekniikoita, joilla pystyt optimoimaan PPC-markkinointisi niin, että tavoitat maksimaalisen määrän potentiaalisia asiakkaita ilman, että joudut maksamaan itseäsi kipeäksi. Tässä artikkelissa avaamme hieman, miten tämä tapahtuu käytännössä.

Mitä on Google Display mainonta?

Google-mainonta jakautuu kahteen verkostoon; hakuverkostoon sekä Display-verkostoon. Display-mainonnassa voidaan hyödyntää Googlen valtavaa verkostoa, joka Googlen mukaan tavoittaa yli 90% internetin käyttäjistä. Mainoksiasi näytetään kohdennuksesi mukaan eri verkkosivuilla Display-mainospaikoilla.

Display-mainonnassa voidaan käyttää niin html5-bannereita, kuvia kuin videoitakin. Erityisen tehokkaaseen käyttöön nämä mainokset tulevat silloin, kun ne kohdennetaan jo kiinnostusta osoittaneille, kuten sivuillasi kävijöille.

Display-mainosten kohdennus kannattaa myös määritellä tarkkaan, jotta saat rahoille vastinetta. Testaa ensin useita formaatteja pienellä summalla ja kohdenna sitten budjettisi niihin mainoksiin, jotka toimivat parhaiten.

1. Google Ads mainonta ja PPC– perussäännöt

Tuurilla ei ole osaa tai arpaa hakukonemainonnassa. Sinun täytyy miettiä tarkkaan, millä alustoilla alat markkinoimaan omia tuotteitasi ja kuinka laajalle yleisölle mainontasi näkyy. Suomessa voit olla menestyjä niin Google-mainonnan kuin sosiaalisen median mainonnan puolella.

Hyviin tuloksiin päästään ainoastaan tekemällä hakukoneoptimointia hakusanoista, kartoittamalla keitä potentiaaliset asiakkaasi ovat ja tarjoamalla näille juuri sopivia tuotteita tai palveluita.

Muista, että mainoksen on tarkoitus ainoastaan saada ihminen klikkaamaan. Koska Google mainoksesta ei voi suoraan ostaa, siinä ei kannata myöskään yrittää suoraan myydä. Sen vuoro on korkeintaan siellä, minne asiakas mainoksesta klikkaa.

Hyvien keywordien löytämiseen voidaan hyödyntää sekä Google Ads – Keyword Planner- työkalua, että muita SEO, eli Search Engine Optimization-työkaluja.

2. Älä lähde soitellen sotaan! Laita mainonta Googlessa alkuun ensin pikkurahalla

On hyvin yleistä, että aloitteleva Google-mainostaja lähtee heti kokeilemaan tuotteiden myymistä liian isolla budjetilla ilman tarpeellista kokeilujaksoa. Tämä on varma tapa polttaa koko markkinointibudjetti ilman merkittävää ROI:ta (Return on Investment). Kokeile ensin kuukauden ajan mainostaa yrityksesi suosituimpia tuotteita muutamilla keywordeilla ja tee tämän jälkeen kustannusarvio isommalle mainontakampanjalle.

Google hakukoneoptimointi on hyvä ottaa haltuun myös mainontaa rakennettaessa. Hyvän hakutermitutkimuksen pohjalta voit valita ne termit, joissa sinun on mahdollista päästä hyville sijoituksille orgaanisesti sivujesi sisältöä optimoimalla. Samalla voit valita, mitkä hakutermit ovat sinulle parhaita Googlen maksettuun mainontaan.

3. Pidä kilpailijoitasi silmällä – valitse hakusanasi tarkkaan!

Myyt sitten verhoilua tai virustorjuntaohjelmaa, sinun tulee aina olla kartalla kilpailijoidesi tekemistä tarjouksista. On monia tapoja, joilla voit erottua kilpailijoistasi kuten laatu, hinta tai jopa yrityksesi imago.

Tarjouksesi voi myös olla paljon kilpailijasi tarjousta houkuttelevampi jos rakennat sen hyvin esim. tarjoamalla takuun tai lisäbonuksia. Hinta ei ainoastaan määrittele tarjousta, vaan se voi koostua useammasta tekijästä.

On viisasta tarjota esim. ilmaista kuljetusta tai hyvää takuuta, joilla saat uudet asiakkaat kiinnostumaan palveluistasi ja samalla madallettua seuraavan askeleen ottamisen kynnystä. Näitä asioita on myös hyvä viljellä hakusanoihin ja otsikoihin PPC-kampanjassasi.

Yritä katsoa omaa liiketoimintaasi kriittisesti ulkopuolisen näkökulmasta ja mieti, mikä tekee juuri sinun tuotteestasi sen, joka saa potentiaalisen asiakkaan kaivamaan lompakkoa povitaskustaan. Usein voi olla hyvä idea myös kysyä olemassaolevilta asiakkailta, miksi he valitsivat juuri sinun palvelusi ja mitä he pitivät siinä parhaimpina puolina.

4. Pidä tarkkaa kirjanpitoa hakusanoista ja optimoi

Kun olet saanut ensimmäisen hakukonemainontakampanjan pystyyn, on hyvin tärkeää pitää tarkkaan kirjaa niistä avainsanoista, joita potentiaaliset asiakkaasi klikkaavat eniten – Kysy itseltäsi kysymyksiä, kuten:

“Ovatko nämä klikkaajat niitä ihmisiä, jotka voisivat ostaa minulta palveluita?”

“Kuinka paljon kilpailevat yritykset mainostavat tuotteitaan samoilla hakusanoilla?”

“Voisinko säästää rahaa käyttämällä joitain avainsanoja ilmaisen SEM-markkinoinnin puolella?”

Kustannustehokas Google-mainonta riippuu monista tekijöistä. Joskus voi olla fiksumpaa valita myös hakutermejä, jotka estävät tuotteitasi näkymästä tietyissä Google-hauissa.

Jos esim. myyt putkiremontteja pääkaupunkiseudun alueella ja et halua ajaa Lahteen asti, voit estää hakutermit kuten “putkimies Lahti”. Jos myyt omatekoisia luksuskelloja, sinun kannattaa estää hakutermit kuten “rannekello Amazon”, koska et halua asiakkaiden päätyvän Amazonin sivulle, ethän?

5. Kampanjalle optimoitu ja konvertoiva laskeutumissivu

Jo ennen kaikkien näiden viiden askelten ottamista sinulla tulisi olla tehokkaasti toimintoon aktivoiva laskeutumissivu, jonne mainoksesta ohjataan. Ei auta, jos asiakkaat päätyvät kotisivuillesi, jos niitä ei olla rakennettu lisämyyntiä ja hyvää asiakaskokemusta ajatellen.

Jos et ole vielä tutustunut meidän 16 vinkkiä – näin rakennan myyvät verkkosivut -oppaaseen, lataa se itsellesi ja poimi käyttöösi kullanarvoiset vinkit siitä, mikä nettisivusta tekee tehokkaan ja mitä kaikkea sivuston rakenteen suhteen on hyvä osata ottaa huomioon.

Kukaan ei ole seppä syntyessään ja digitaalisen markkinoinnin opiskeluun voi kulua melkoisesti aikaa. Kannattaa siis aina tilaisuuden tullen kääntyä ammattilaisen puoleen.

Haluatko tietää, mitä sinun asiakkaasi etsivät ja kuinka sinun kannattaisi mainostaa Googlessa? Varaa ilmainen 1428€ arvoinen strategiapuhelu!

Tälläkin hetkellä juuri sinun tuotteitasi tai palveluitasi etsitään verkossa. Haluatko, että sinun mainoksesi näkyisi siellä kaikkein potentiaalisimpien asiakkaiden hakutuloksissa?

Saat strategiapuhelun tuloksena:

  • Taustatutkimus ja toimialamääritys (387€)
  • Sivustoanalyysi (397€)
  • Yleisimpien hakutermien tutkiminen (377€)
  • Raportti ja toimintasuunnitelma yrityksellesi (267€)

Saat tämän kaiken nyt ILMAISEKSI. Ethän tuhlaa aikaamme turhaan, odotamme että olet kasvuhakuinen ja haluat todella kasvattaa liiketoimintaasi markkinoinnin keinoin – siinä voimme auttaa sinua.

3 strategiaa: näin tuplaat myyntisi 100 päivässä

Lataa tästä ilmaiseksi 3 ninja-strategiaa, joiden avulla räjäytät myyntisi kasvuun ja peittoat kilpailijasi!

3 strategiaa: näin tuplaat myyntisi 100 päivässä

Lataa tästä ilmaiseksi 3 ninja-strategiaa, joiden avulla räjäytät myyntisi kasvuun ja peittoat kilpailijasi!